Aan de slag

digi+ ondersteunt jouw bedrijf in de digitale transitie. Zowel financieel, met raad als met diensten op maat

Een digi+ traject in 4 fases

* Gemiddeld heeft het project een doorlooptijd van 1 jaar. Natuurlijk kan dit sneller of langer duren afhankelijk van de projectvraag, het aantal werknemers/afdelingen of de interne organisatiestructuur.

Een kompas tijdens het digi+ traject

Iedere stap van het digi+ traject hebben we uitgeschreven in een hands-on draaiboek. Na de eerste meeting met mtech+ ontvang je dit draaiboek. Dat is hét kompas om tijdens digi+ niet de weg kwijt te geraken!

Fase 1: Informeren & sensibiliseren

We beginnen met een aantal belangrijke stappen die ons op weg helpen naar succes. Eerst selecteren we onze DigiAmbassadeurs, de enthousiaste collega’s die de drijvende kracht zullen zijn op de werkvloer voor dit project. Vervolgens informeren we onze doelgroep over het nieuwe digi+ initiatief dat van start gaat.

Fase 2: Organiseren van smaakmakers

Wat we bij stap 1 hebben voorbereid gaan we nu effectief doen. Hou je klaar voor de DigiSmaakmaker en leertrajecten te organiseren. De rode draad in digi+ ? mtech+ helpt je bij iedere stap.

Fase 3: Upskilling & reskilling

In deze fase gaan we aan de slag met de input van de vorige fases om leertrajecten op maat van het bedrijf uit te werken. Medewerkers zijn immers geprikkeld om hun digitale skills bij te scholen rond nieuwe technologieën.

Fase 4: Evalueren

De opleidingen lopen op z’n einde, de leertrajecten en DigiActies werden uitgevoerd… What’s next? We gaan in deze stap kijken welke impact digi+ op de werknemers heeft gehad. En niet onbelangrijk, hoe blijven we na het project iedereen warm maken om volop te gaan voor een digitale(re) werkplek?!

De digitale transitie in cijfers

4,5
Miljoen
Werkende Belgen hebben upskilling nodig tegen 2030
310
Duizend
Belgen hebben reskilling nodig tegen 2030
50
procent
Moet het niveau van digitale competenties bij arbeiders stijgen tegen 2030

DIGITALISERING EN DE BELGISCHE ARBEIDSMARKT

Door de toenemende digitalisering op de werkvloer en de steeds snellere technologische evolutie ervaren meer en meer bedrijven uitdagingen met digitale competenties op de werkvloer, zoals:

  • Werkinstructies doorgeven en ontvangen
  • Het bedienen van machines
  • Het aanvragen van vakantie

De studies van ‘Be the change’ van Agoria tonen aan dat digitalisering een impact heeft op de hele arbeidsmarkt, op zowat elke job, op alle niveaus. Sommige jobs zullen verdwijnen, andere jobs zullen veranderen. Maar er komen vooral veel vacatures bij. Zonder maatregelen zullen in 2030 in België maar liefst 584 000 vacatures niet ingevuld geraken.

digi+ zorgt voor:

Een sterk positief effect op de motivatie om bij te scholen
Meer kennis van digitalisering en digitale instrumenten
Dat werknemers betere digitale vaardigheden rapporteren
Werknemers kunnen zelfstandiger en efficiënter werken
Volg ons

Mede mogelijk gemaakt door:

Partners: